Hon Hai Precision Industry, companie care asambleaza iPhone si ipad pentru Apple, colaboreaza cu Sharp la design-ul noului televizor.

"Formal nu este inca un proiect. Se afla inca in primele faze de teste", a spus una dintre surse.

Intrarea Apple pe piata televizoarelor ar intensifica concurenta cu unii dintre cei mai mari furnizori ai companiei, precum Samsung. Grupul sud-coreean este un furnizor cheie de componente pentru Apple si cel mai mare producator de televizoare la nivel global, dupa livrari. 

"Potentialul acestor televizoare de a izola consumatorul va determina companiile sa acorde in continuare atentie acestei zone. Chiar daca batalia este abia la inceput pe acest front, consideram ca are potentialul de a intari pozitia actualilor castigatori, precum Apple, sau de a perturba din nou piata", se arata intr-un raport Goldman Sachs. 

Apple ar putea decide sa nu dezvolte un televizor cu ecran mare, iar modul in care un astfel de dispozitiv s-ar integra in strategia companiei pe segmentul TV ramane neclar.  Intr-un interviu recent, directorul general al Apple, Tim Cook, a sugerat ca interesul Apple pentru televizoare a evoluat dincolo de statutul de "hobby".