Apple nu a mentionat direct bitcoin, cea mai populara, insa regulile pentru dezvoltatori permit acum anumite "monede virtuale aprobate". Aplicatiile trebuie sa respecte legislatia, arata termenii Apple.

"Este un semn ca ecosistemul se maturizeaza si dobandeste credibilitate. Cred insa in continuare ca bitcoin este la inceput ca tehnologie, dar este acceptat din ce in ce mai mult", a declarat Bill Lee, investitor in BitGo, care asigura utilizatorilor posibilitatea de a efectua tranzactii securizate cu bitcoin. 

Antreprenorii cu interese legate de bitcoin se asteapta la o "explozie" a activitatii, in urma deciziei Apple, scrie Bloomberg. 

Pretul unui bitcoin s-a prabusit pana la 360,84 dolari in aprilie, dupa ce anul trecut a depasit 1.000 de dolari. Moneda si-a revenit dupa minimul din aprilie si se tranzactiona luni la circa 667 de dolari. 

Bitcoin si alte monede virtuale nu sunt utilizate inca de multi dintre retailerii si furnizorii de servicii din SUA, dar rata de acceptare a acestora creste. In mai, furnizorul de televiziune prin satelit Dish Network Corp a anuntat ca va incepe sa accepte plati in bitcoin de la abonati. 

Accesul pe iPhone ar putea creste utilizarea bitcoin, intrucat Apple este producatorul cu cea mai puternica pozitie pe piata smartphone din SUA, unde a avut o cota de 41% din vanzari in primele trei luni din acest an, potrivit ComScore.  Pana acum, cei mai multi utilizatori au fost nevoiti sa foloseasca PC-uri sau telefoane cu sistem de operare Android pentru a plati bunuri si servicii in bitcoin.