Smartwatch-ul Apple va avea peste 10 senzori, inclusiv pentru a monitoriza sanatatea si activitatea fizica, au spus sursele. Compania americana vrea sa raspunda cu produsul sau criticilor smartwatch-urilor aflate deja pe piata, care afirma ca acestea nu au functii semnificativ diferite de un smartophone.

Apple si-a manifestat interesul pentru monitorizarea starii de sanatate si a activitatii fizice a consumatorilor in luna mai, cand a prezentat o aplicatie numita Health, care ar trebui sa stranga toate datele de acest fel ale utilizatorului intr-un singur loc.

Compania nu a prezentat si un dispozitiv propriu pentru colectarea datelor, alimentand speculatii ca acesta ar urma sa fie introdus la o data ulterioara.

Smartwach-ul ar putea fi lansat incepand din octombrie, in timp ce productia ar trebui sa porneasca in doua sau trei luni, la o fabrica a companiei taiwaneze Quanta Computer, un furnizor al Apple, au spus sursele. Quanta va efectua mai multe probe de productie in luna iulie.

Smartwatch-ul Apple va avea, probabil, mai multe ecrane, a afirmat una dintre sursele Wall Street Journal. O alta sursa, de la un furnizor de componente, a declarat ca livrarile sunt estimate la 10-15 milioane de unitati pana la sfarsitul anului.