Cook si Ma au participat luni la o conferinta in domeniul tehnologiei, din Laguna Beach, California.

"Sunt foarte interesat de acest lucru. Intotdeauna o casatorie buna are nevoie ca ambii parteneri sa faca eforturi. Respect Apple si il respect pe Tim foarte, foarte mult", a spus Ma, fondator al Alibaba Group Holding, intrebat fiind daca ar avea sens ca sistemul de plati al companiei chineze, Alipay Wallet, sa se asocieze cu Apple Pay.

Ulterior, Cook a fost si el intrebat despre un astfel de parteneriat.

"Vom vorbi despre casatorie mai tarziu, in aceasta saptamana. Imi place ce a facut, cred ca este un tip stralucit. Consider ca are oameni straluciti in companie, asa ca putem gasi unele domenii comune. Imi place sa ma asociez cu astfel de oameni", a spus Cook.

Informatiile despre parteneriat au aparut in urma unei vizite facute de Cook in China saptamana trecuta, in care a discutat planurile de a creste de peste doua ori numarul magazinelor Apple in China, in urmatorii doi ani, la 40 de unitati.

Actiunile Alibaba, cel mai mare site de comert electronic din China, au urcat marti cu pana la 2,8%, la 100,5 dolari pe unitate, depasind nivelul de 100 de dolari pentru prima oara de la oferta publica initiala efectuata de companie pe 18 septembrie.

"Mare parte din aceasta crestere are legatura cu comentariul lui Ma. Vor sa se implice mai mult pe piata americana, parteneriatul cu Apple ar fi un pas pozitiv spre acest obiectiv", a declarat Neil Doshi, analist la CRT Capital Group.

Circa 220.000 de comercianti din Statele Unite dispun de tehnologia necesara pentru citirea semnalelor emise de telefoanele clientilor serviciului Apple Pay.

Peste 1 milion de carduri au fost activate in cadrul sistemului Apple Pay in timpul primelor 72 de ore de la lansarea acestuia, potrivit Apple. Companiile de carduri de credit au informat Apple ca este deja lider in sistemul de plati contact-less cu telefonul mobil, la punctele de vanzare.

Versiunea de plati a companiei Alibaba, Alipay Wallet, efectueaza zilnic 45 de milioane de tranzactii, avand 190 de milioane de utilizatori activi, a declarat in aceasta luna directorul general al diviziei mobile, Liu Lejun.

Alipay Wallet permite plata facturilor in spitale si inchirierea de masini in Beijing si Hangzhou. Totodata, exista un sistem de plati in magazine, prin intermediul Alipay.