Korea Times citeaza la randul sau “surse apropiate situatiei”, care au declarat ca cele doua companii au inceput recent sa discute despre o intelegere care sa puna capat disputelor pe patente din tribunale.

“Samsung a reluat recent discutiile cu Apple, iar principalul subiect in dezbatere este modalitatea prin care sa renunte la toate procesele care se deruleaza in mai multe instante din SUA si Europa”, a declarat susrsa citata, sub protectia anonimatului.

Stirea vine doar la trei zile dupa ce Apple si Google au anuntat ca s-au inteles sa renunte la toate procesele pe patente pe care Google le-a mostenit cand a preluat Motorola, in 2012. Daca se va pune in practica, intelegerea pune capat unuia dintre cele mai tenace si scumpe razboaie pe patente din domeniul tehnologic.

In 2012, un tribunal a dat castig de cauza companiei lui Jobs intr-un proces pe patente, Samsung urmand sa plateasca 1 miliard de dolari despagubiri. Intr-un alt proces, finalizat luna trecuta, depagubirile au fost mai mici: Apple a primit 120 de milioane de dolari, dar a fost obligata la randul ei sa achite catre Samsung 158.000 de dolari intr-o alta disputa pe patente.