Firma de cercetare Likester a urmarit peste 1,2 miliarde de like-uri acordate de zeci de milioane de utilizatori pe Facebook, pentru a isi face o idee despre cum arata fanii unui produs sau brand. Prin aplicatia Likester Pro, oricine poate avea acces la o imagine de ansamblu despre cei mai inflacarati suporteri ai unei companii: aceasta pune laolalta preferintele lor in materie de lecturi, show-uri TV si chiar magazine.  

Cum arata, deci, fanii Apple si cei ai Samsung?  

-  Apple are o multime de fani in Brazilia (aproape noua milioane), 62% barbati. Cei mai multi prefera muzica fata de orice altceva.  

- Majoritatea fanilor Samsung provin din America (peste 22 de milioane), dintre care 51% sunt femei.  

-  Fanii Apple prefera show-ul TV Familia Simpson, dar si serialele de comedie “Doi barbati si jumatate” si “The Big Bang Theory”. Si cei care detin Samsung se uita la Familia Simpson, dar prefera mai mult serialul de animatie Family Guy.  

-  Utilizatorii de Apple sunt bautori de Coca-Cola, in timp ce posesorii de Samsung consuma mai degraba bauturi de la Starbucks.  

-  In materie de muzica, cei care detin Samsung asculta preponderent Eminem, Lil Wayne, Drake, Rihanna, Michael Jackson si Katy Perry. In schimb, posesorii de iPhone sunt mai inclinati catre cantareata britanica Adele.  

-  Fanii Samsung isi fac cumparaturile in lanturile de magazine foarte dezvoltate, ca Walmart, Target si Amazon, in timp ce fanii Apple aleg si branduri de retail mai putin cunoscute sau cu valoare locala.  

-  Daca iti place Apple, statisticile arata ca sunt mari sanse sa iti placa si seria filmelor Harry Potter, insa daca esti posesor de Samsung probabil ai apreciat mai mult oy Story.  

- In mod surprinzator, cei mai mari utilizatori de iTunes sunt clientii Samsung, si nu cei ai Apple.  

-  In materie de vedete si persoane publice preferate, fanii Samsung sunt interesati de artista hip-hop Nicki Minaj, Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, si Kim Kardashian. In schimb, fanii Apple sunt mai apropiati de actorul de comedie cunoscut sub numele de scena Mr. Bean.  

Si totusi, exista un lucru care uneste cele doua comunitati. Brandul de lenjerie Victoria’s Secret se afla in topul preferintelor ambelor tabere.