Directorul general al Tag Heuer, Jean-Claude Biver, a refuzat joi sa dea detalii referitoare la pret, functionalitate sau design, dar a spus ca vrea sa lanseze in trimestrul patru primul smartwatch de lux cu sistem Android. 

Apple Watch urmeaza va fi pus in vanzare pe 24 aprilie, la preturi cuprinse intre 350 de dolari si 17.000 de dolari, in cazul modelului cu aur de 18 carate. Este primul produs nou important lansat de Apple in ultimii cinci ani, iar cererea din partea utilizatorilor este urmarita cu atentie de companiile concurente si investitori. 

Smartwatch-ul Apple are nevoie de un iPhone pentru a functiona in totalitate, iar analistii considera ca cel mai probabil primii cumparatori vor fi cei care detin un telefon Apple. 

"Credem ca tehnologia dispozitivelor purtabile va prinde, intrucat arata cine esti si cum vrei sa fii vazut", a declarat Michael Bell, vicepresedinte al diviziei de dispozitive noi a Intel, intr-o conferinta de presa comuna cu Jean-Claude Biver, la targul de ceasuri si bijuterii Baselworld. 

Intel a incheiat parteneriate cu mai multe companii pentru dezvoltarea de produse purtabile digitale, intre care cu producatorul de ochelari Oakley, detinut de Luxottica, cu producatorul de ceasuri Fossil si cu brandul american de moda Opening Ceremony.