Site-ul Quickmobile.ro afiseaza cincizeci de variante ale Apple Watch, disponibile ca precomanda pentru clientii din Romania, cel mai ieftin model fiind Apple Watch Sport, cu diagonala de 33mm, carcasa din aluminiu argintiu si curea sport in cinci variante de culoare, la un pret de 1.849,90 lei.

Cel mai scump model este Watch Edition, cu diagonala de 38 mm si carcasa din aur roz sau galben de 18 carate, la un pret de 79.999 de lei.

Apple a anuntat ca primele livrari vor fi efectuate incepand cu 24 aprilie, gadgetul fiind disponibil mai intai pe pietele din SUA, Marea Britanie, Australia, Japonia, Germania, Franta si Hong Kong.

Pe 9 martie Apple a prezentat Apple Watch, un dispozitiv destinat sa faca informatiile disponibile la incheietura mainii si care deschide larg calea dezvoltarii pietei tehnologiei produselor purtabile.

Ceasul are o interfata care poate fi personalizata si o baterie cu o durata de functionare de 18 ore, in conditii normale de utilizare, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, la evenimentul de prezentare organizat la San Francisco.

"Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodata, un mijloc revolutionar de conectare cu ceilalti. Este incredibil de precis, are o fata traditionala si una digitala, plina de detalii. Sau o fata simpla, eleganta, fara nicio cifra. Una care exprima timpul intr-un fel nemaiintalnit sau una pur si simplu amuzanta", a spus Cook, aratandu-l pe Mickey Mouse.

Ca dispozitiv de monitorizare a sanatatii si a performantelor de fitness, ceasul deschide noi posibilitati in industria sanatatii si creste totodata numarul de aparate care functioneaza cu Apple Pay, noul sistem de plati mobile al companiei.

Pentru a putea functiona pe deplin, Apple Watch, care este prevazut cu un ecran tactil color, trebuie sa fie conectat la un iPhone. Ceasul afiseaza mesaje text si e-mailuri si ofera functii numite "digital touch", care permit comunicarea intre ceasuri de acest fel. De asemenea, Apple Watch poate monitoriza informatii legate de sanatate si fitness si sa trimita mesaje de reamintire.

Apple Watch, prezentat pentru prima oara in septembrie anul trecut, este primul dispozitiv nou lansat de companie de cand Cook a devenit director general al Apple, in 2011. Noul produs, alaturi de iPhone-urile cu ecrane mai mari, au contribuit la optimismul investitorilor legat de dezvoltarea Apple.