Exact asa cum ne asteptam, chinezii ne surprind cu telefoane foarte performante. Asa arata Huawei Ascend Mate 2. Phableta chinezeasca de 6,1 inci, foarte performant cu o camera de 5 mpx in fata si 13 in spate. Suporta si retele 4G. Procesor quad-core, toate nebuniile sunt la bord, insa ce m-a impresionat e ca au bagat in acest ambalaj o baterie de 4,000 mah.

Asta ar insemna o zi jumatate de stand-by, vorbit la telefon si cel putin o ora de joaca. Adica nu trebuie sa umbli tot timpul cu un incarcator dupa tine. Atuul telefonului este insa pretul, cu mult mai mic fata de concurenti.

Si Lenovo merge pe preturi mici cu doua smartphone-uri cu Android. Asa arata spre exemplu Vibe X, un telefon foarte subtire care seamana cu aluminiul insa este un plastic cu o textura interesanta. Un aparat foarte performant la un pret foarte bun. Aici la CES au lansat si Vibe Z, un aparat cu o camera buna de 13 mpx pe spate, 5 pe fata, capabil de retele 4G, un pachet complet la unul dintre cele mai mici preturi de pe piata.

Ajunge prin magazine incepand de luna viitoare si va costa cel mai probabil 2.000 de lei. Si Sony a taiat din Z1, insa nu din pret, ci din dimensiuni.

Toti marii producatori de telefoane lanseaza versiuni ceva mai mici ale modelului de top. De obicei vin cu specificatii tehnice mai slabe. De data aceasta nu e cazul. Acest device desi este mai mic are aceleasi specificatii tehnice. In afara de ecranul mai mic avem o super camera foto de 21 mpx. Are un procesor quad-core de 2,2, memorie 2gb ram, o baterie de 2,300 mah.

E pozitionat bine pe piata, cat sa taie din elanul celor care vor un iOS sau au deja unul si cauta un Android. Si vine in multe culori, de la negru, la alb pana la roz si galben deschis.

Si ca sa ii tenteze si mai mult pe cei care vor sa renunte la un iPhone si sa treaca pe Android, cei de la Sony au pus la dispozitie si o aplicatie prin care poti sa iti transferi toate pozele si contactele de pe un telefon pe altul in doar cateva minute.

Samsung nu a aratat inca telefoanele, insa a aratat la CES doua tablete. Una de 12,2 inci, adica la diagonala de laptop. Cu numele de Note PRO, device-ul promite sa fie caietul de schite pentru cei mai talentati desenatori. Coreeni au aratat si versiunea de 8 inch a tabletei Galaxy Tab. Un concurent redutabil pentru ipad Mini la capitolul pret, insa pierde batalia specificatiilor.