Compania a cumparat second-hand un avion Bombardier Global Express, care de obicei costa peste 20 de milioane de dolari, pentru a inlocui doua aeronave mai vechi. Masura a fost descrisa ca o reducere de costuri.  Avionul a fost livrat in iulie, in trimestrul II al anului fiscal.

BlackBerry a anuntat vineri o pierdere operationala de 950-995 milioane de dolari, in mare parte din cauza telefoanelor nevandute aflate in stoc. 

O restructurare, determinata de rezultatele slabe ale companiei, va include concedierea a 4.500 de angajati, 40% din personal.  De asemenea, programul de reducere a costurilor va include si vanzarea aeronavelor detinute de companie, inclusiv a celui cumparat anul acesta. 

Momentul inoportun al achizitiei avionului ridica noi semne de intrebare privind procesul de luare a deciziilor in ultimii ani la producatorul de smartphone-uri. 

BlackBerry a anuntat in august formarea unei comisii speciale pentru analiza optiunilor strategice ale companiei, inclusiv vanzarea. 

Board-ul vrea o vanzare rapida, care ar putea fi incheiata chiar la inceputul lunii noiembrie, au afirmat surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal.