"Daca nu pot face bani din telefoane, nu am sa raman in aceasta afacere", a declarat Chen, intr-un interviu acordat Reuters si citat de Mediafax, adaugand ca perioada de timp in care va fi luata o astfel de decizie este scurta. 

Seful BlackBerry nu a furnizat detalii despre eventuala sistare a productiei, dar a adaugat ca se poate obtine profit si din livrari anuale chiar si de 10 milioane de unitati. 

In perioada de varf, in anul fiscal 2011, compania a vandut 52,3 milioane de telefoane, in timp ce trimestrul trecut livrarile au scazut sub 2 milioane. 

BlackBerry analizeaza si investitii sau parteneriate cu alte companii in domenii reglementate, precum cel al sanatatii, financiar si servicii juridice, intrucat toate acestea necesita un grad ridicat de securitate a comunicatiilor.  Achizitii mici care sa suplimenteze oferta BlackBerry in privinta securitatii sunt, de asemenea, posibile, a spus el. 

Securitatea a devenit tot mai importana pentru companii si guverne, dupa dezvaluirile privind programele ample de spionaj derulate la nivel global de Agentia de Securitate Nationala a SUA. 

In martie, compania a raportat o pierdere de trimestriala de 423 de milioane de dolari si scaderea cu 64% a veniturilor.  Planurile pe termen lung prevad inclusiv intrarea BlackBerry pe piata conectarii diverselor dispozitive electronice, de la electrocasnicele din bucatarie la smartphone-uri.