Compania a anuntat in luna august ca a desemnat o comisie speciala, formata din membri ai consiliului de administratie, pentru a cauta "alternative strategice", transmite Mediafax.

In perioada urmatoare, BlackBerry a purtat discutii preliminare cu mai multi investitori interesati sa preia compania, partial sau integral, a afirmat una dintre surse, precizand ca a fost stabilita o lista de interesati, iar negocierile pentru vanzare ar putea incepe in scurt timp. 

Conducerea BlackBerry vrea o solutie rapida, insa nu este clar daca negocierile initiate de companie se vor materializa intr-o oferta concreta de preluare, noteaza WSJ. 

Printre investitorii interesati de BlackBerry se numara mai multe institutii financiare din Canada si Statele Unite, printre care Canada Pension Plan Investment Board, un fond de administrare de pensii, si fondul de capital de risc Bain Capital. 

De asemenea, a intrat in atentia unor producatori de electronice din Asia, printre care grupul chinez Lenovo.  Anterior, zvouri din piata indicau ca gigantul american Microsoft ar fi interesat sa preia BlackBerry pentru a-si extinde prezenta in domeniul productiei de electronice si a-si consolida pozitia pe segmentul mobil.  Microsoft a optat insa pentru Nokia, tranzactie anuntata marti. 

Microsoft si Nokia au depasit BlackBerry pe piata smartphone in trimestrul al doilea al acestui an, la doi ani dupa incheierea unui parteneriat strans prin care se doreste impunerea sistemului de operare Windows Phone drept un al treilea jucator relevant pe piata dispozitivelor mobile, ca alternativa la Apple iOS si Google Android, care domina in prezent sectorul. 

BlackBerry nu a tinut pasul cu transformarea rapida a industriei mobile dupa lansarea iPhone in 2007. Atunci, BlackBerry genera jumatate din vanzarile de smartphone-uri din SUA, iar actiunile companiei au depasit pentru o perioada pragul de 200 de dolari.

In prezent, BlackBerry se tranzactioneaza pe bursa la aproximativ 10 dolari. 

Saptamana trecuta, unul dintre membrii comisiei speciale de la BlackBerry a afirmat ca grupul ar putea vinde anumite active, focusand activitatile pe o anumita nisa.

Totodata, surse apropiate au declarat ca BlackBerry ia in calcul vanzarea serviciului de mesagerie, apreciat in mediul business si in zona institutiilor guvernamentale pentru securitatea oferita utilizatorilor. 

BlackBerry a angajat banca JPMorgan Chase pentru a se ocupa de vanzarea companiei.