Potrivit unei persoane apropiate situatiei, iPhone-ul va avea un ecran de 4 inci. Telefonul va arata ca modelul iPhone 5s introdus in 2013 si va include componente actualizate, inclusiv procesorul A9 existent in prezent la telefoanele iPhone 6s.

Pentru directorul general al Apple, Tim Cook, evenimentul reprezinta un moment de respiro in lupta companiei cu Departamentul de Justitie al SUA, in problema confidentialitatii datelor si a criptarilor.

Apple contesta o solicitare a FBI de a ajuta la decriptarea unui iPhone care a apartinut unuia dintre tragatorii din atacul produs in San Bernardino, in decembrie anul trecut, soldat cu moartea a 14 oameni si ranirea altor 22.

In ultima perioada, Apple se confrunta si cu incetinirea afacerilor. Vanzarile de iPhone-uri nu mai sunt un motor de crestere sigur, dupa succesul fara precedent pe care l-au avut, iar livrarile de iPad-uri sunt si ele in declin.

Analistii anticipeaza ca vanzarile Apple vor scadea in acest an pentru prima oara in peste 10 ani. In ultimele 12 luni, actiunile Apple au scazut cu peste 18%.