Stephen Elop va primi 4,2 milioane euro cash, reprezentand salariul de baza pentru ultimele luni de activitate plus un bonus, la care se adauga un pachet de actiuni si optiuni in valoare de 14,6 milioane euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Stephen Elop (49 de ani) a preluat conducerea Nokia in anul 2010, dupa ce si-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Microsoft, avansand pana in functia de vicepresedinte. El a demisionat odata cu vanzarea celui mai important activ al companiei finlandeze catre Microsoft.

Odata cu preluarea diviziei de telefoane a Nokia de catre Microsoft, Elop revine in cadrul companiei americane, fiind unul dintre principalii potentiali succesori au diectorului general Steve Ballmer, care si-a anuntat recent demisia in termen de 12 luni, noteaza Mediafax.

Tranzactia de 5,4 miliarde euro ar urma sa fie finalizata in primul trimestru al anului viitor, dupa ce vor fi obtinute aprobarile necesare de la actionarii Nokia si de la autoritati.

Detaliile privind compensatia financiara a fostului CEO apar in documentatia publicata de Nokia pentru adunarea generala extraodrinara a actionarilor, convocata in luna noiembrie. Actionarii Nokia vor vota atunci asupra vanzarii diviziei de telefoane mobile.

Nokia a anuntat ca Microsoft s-a angajat sa suporte 70% din costul pachetului de compensatie obtinut de Elop in urma tranzactiei. Elop a castigat un total de 9 milioane euro de la Nokia in cei trei ani de activitate, din salarii si bonusuri, inclusiv pachete de actiuni.