De asemenea, nu sunt putini consumatorii care au pus pe hold cumpararea unui nou gadget, pana cand Apple nu-si lanseaza cele mai noi produse.

Pe scurt, Apple a adus Samsung exact unde dorea: vanzari in scadere, cota de piata in picaj si clienti care ezita in a-si cumpara un nou telefon pana cand nu vor vedea cum arata iPhone 6.

Insa duminica seara, au aparut informatii potrivit carora Apple nu va mai lansa pana la urma o versiune de 5.5 inch a iPhone 6 anul acesta, potrivit Business Insider.

Varianta de 4.7-inch ramane valabila, insa phableta a fost pusa in asteptare. Iar 4.7 inch inseamna doar cu putin mai mare decat iPhone 5S. Asadar, semnificativ mai mica fata de Samsung Galaxy S5 si Note 3. In concluzie, daca Apple va lansa doar varianta aceasta in toamna, inseamna ca Samsung poate domina linistit piata ca producator de phablete.

Sud-coreeni par sa poata respira usurati. Phableta iPhone 6 nu ar putea sa apara mai devreme de anul viitor, potrivit analistului Ming-Chi Kuo. Ceea ce ar explica si de ce in ultima perioada au aparut doar imagini cu versiune de 4.7-inch si nu si cu cea de 5.5-inch.

Este asadar cea mai buna veste pe care ar fi putut sa o primeasca Samsunng. Si nu ar fi o surpriza daca sud-coreeni ar lasa si din pretul telefoanelor Galaxy si Note pentru a atrage cat mai multi clienti pana la finalul anului.

Daca americanii isi fac griji in urma acestei situatii, asta este o alta problema. Unii analisti spun ca nu se asteapta oricum ca iPhone 6 de 5.5-inch sa fie un mare hit pentru Apple, in mare parte pentru ca actualii clienti Apple prefera smartphone-urile cu ecran mic, pe care-l pot cuprinde cu usurinta in mana. Ramane de vazut in toamna ce se va intampla exact.