BlackBerry P'9983 este imbracat in piele si are carcasa de grafit si otel. Cu ecran de 3,1 inch, pentru care producatorii au fost criticati, in epoca ecranelor din ce in ce mai mari, telefonul pastreaza tastatura QWERTY, ceea ce faciliteaza scrierea de mesaje si navigarea.

Ceea ce dezamageste la acest nou telefon este durata bateriei, care este relativ mica pentru orice fel de smartphone, care mai costa si de trei ori mai mult decat un iPhone. Dar, sustin rautaciosii, cei care cumpara acest model au cu siguranta si un alt smartphone de rezerva.

Anuntat in septembrie 2014, noul telefon de la BlackBerry este a treia colaborare cu Porsche. Celelalte doua au avut preturi similare.

BlackBerry se afla intr-un moment de cotitura, in care se lupta sa ramana pe linia de plutire, dupa avansul spectaculos pe care l-au luat competitorii sai Apple si Samsung.

Desi sustine ca va continua sa produca smartphone-uri, compania se concentreaza in special pe productia de software si de servicii personalizate pentru clienti, in special pe sisteme de protectie a datelor pentru sectorul financiar si de asigurari.