CES Las Vegas, cel mai mare eveniment de profil, este o oportunitate pentru producatori sa prezinte si sa promoveze inovatiile si gadget-urile pe care vor miza in anul care abia a inceput, scrie Mediafax.

Editia 2013, cea mai mare de pana acum, ocupa peste 170.000 de metri patrati si este organizata in doua hangare de aeronave. 

CES 2013 reprezinta o oarecare deviere de la traditie. Publicul nu mai este interesat neaparat de progres in zona hardware, ci mai degraba de continut, diversitate si functionalitate.

Totodata, editia din acest an a este prima din 1995 fara prezenta Microsoft.  Cel mai mare producator de software, dezvoltatorul Windows si al suitei Office, a ales sa nu mai participe la cea mai importanta expozitie a industriei IT, punand sub semnul intrebarii relevanta show-ului, dar si a PC-ului traditional, erodat de smartphone-uri si tablete. 

Windows 8, lansat in luna octombrie, a avut un debut dezamagitor, desi a marcat mai multe premiere in istoria celui mai raspandit sistem de operare pentru PC-uri. Pentru prima data, Microsoft a dezvoltat un Windows care poate rula in conditii similare pe PC-uri si pe tablete, promovand puternic interfata touchscreen, si este compatibil prin versiunea RT cu arhitectura hardware dezvoltata de ARM Holdings, nu numai cu traditionala platforma x86 a Intel.

Microsoft a dezvoltat pentru prima data un PC - tableta Surface cu Windows 8.  Sistemul de operare a fost bine intampinat de analisti, insa tabletele, PC-urile si laptopurile dezvoltate pentru noua creatie a Microsoft au dezamagit, ajungand greu pe piata, la preturi relativ mari.