Paylib va fi disponibil celor 23 de milioane de clienti ai bancilor.

Aplicatia care permite utilizarea serviciului de plati online este proiectata pentru utilizarea pe smartphone-uri si tablete si va fi disponibila incepand cu 24 septembrie. Paylib ar trebui sa asigure clientilor o modalitate sigura, "simpla si fluida" de a efectua plati online, fara nevoia de a introduce detalii despre cartile de credit.

Parteneriatul bancilor ar trebui sa le pozitioneze mai bine pentru dezvoltarea pietei platilor prin dispozitive mobile din Franta, care a crescut cu 150% anul trecut, potrivit asociatiei Fevard, care reuneste companii de comert electronic din Franta.

Primul obiectiv al proiectului comun este de a ajunge la "o masa critica de utilizatori, persoane si retaileri", a declarat seful diviziei de retail banking a BNP Paribas, Marie-Claire Capobianco. Cele trei banci sustin "o solutie deschisa, care ar trebui sa permita si altor banci sa se alature, atat din Franta, cat si din strainatate", a spus Capobianco.

Probabilitatea ca si alte banci franceze sa se alature proiectului este redusa, noteaza CNBC. Alte trei banci au deja propriile servicii, cu rezultate diferite.

Intre acestea, Credit Agricole a lansat platforma de plati online Kwixco in 2011, cu scopul de a ajunge la 5 milioane de utilizatori in 4-5 ani. Ultimele date arata ca a atras 450.000 de persoane si 1.200 de retaileri.

Paylib vizeaza sa concureze in privinta costurilor, percepand retailerilor un comision de 3%, rata practicata de PayPal. Strategia pare sa dea rezultate, potriivt CNBC. Opt dintre cei 15 cei mai mari retaileri online din Franta au anuntat ca vor include logoul aplicatiei pe site-urile proprii.