Google va recompensa cei mai talentati "hackeri" care gasesc eventualele erori din sistemul de operare Chrome.

Este cea de-a patra competitie de acest gen organizata de compania americana. Sub denumirea de Pwnium 4, concursul va avea loc in martie, la conferinta pe teme de securitate CanSecWest, in Vancouver, Canada. Premiile totale sunt in valoare de 2,71828 milioane de dolari. (numarul 2,71828 reprezinta o gluma intre programatori, fiind cunoscut drept “constanta matematica e”, un concept foarte important de inteles pentru scrierea algoritmilor)

Cei care vor reusi sa infranga sistemul de operare Google Chrome pot castiga un premiu fabulos. Practic, daca hackerul va controla de la distanta computerul instalat cu sistemul de operare Chrome, chiar si dupa ce calculatorul se restarteaza, el va primi 150.000 de dolari, echivalentul unui salariu anual la Google. In schimb, daca eroarea descoperita de programator va mai putin grava, acesta ar putea primi putin peste 100.00 de dolari.

Totodata, si concurentii care vor gasi erori mai putin semnificative vor fi recompensati.

Toti cei care vor sa participe la competitia Google se pot inscrie online, pana pe 10 martie. Apoi, vor putea sa demonstreze erorile gasite.

Regulamentul complet de participare poate fi consultat AICI.