Tim Cook le-a multumit tuturor angajatilor Apple pentru sprijinul exprimat, dar si utilizatorilor produselor mobile ale companiei, care au trimis la randul lor mesaje de sustinere pentru conducerea Apple, cerandu-le sa nu cedeze cererii FBI, scriu theverge.com si Buzzfeed.com.  

''Un veteran cu 30 de ani in slujba armatei americane ne-a scris urmatoarele - La fel ca libertatea mea, voi considera intotdeauna propria intimitate ca o comoara'', a scris Tim Cook, incluzand unul din mesajele de sprijin primit de Apple de la clientii companiei.  

''Cererea exprimata in ordinul respectiv ar putea stabili un precedent periculos care ameninta libertatile civile ale fiecarui cetatean'', a mai aratat Cook, mentionand totodata ca oamenii au incredere ca Apple le protejeaza datele, iar acele informatii reprezinta o parte importanta a vietii fiecaruia.

''Apple este o companie americana unica si nu ii este la indemana sa fie de cealalta parte fata de pozitia guvernului intr-un caz care priveste drepturi si libertati civile pe care guvernul trebuie sa le protejeze'', a mai transmis Tim Cook.  

La randul sau, fFondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat ca sustine Apple si pe patronul acesteia, Tim Cook, in batalia impotriva justitiei americane, in privinta confidentialitatii datelor, transmite luni AFP.  

"Ii sustinem pe Tim si compania Apple", a spus Zuckerberg, la MWC de la Barcelona.  

Seful Apple a lansat o propunere pentru rezolvarea acestei chestiuni: guvernul federal sa isi retraga cererea si, dupa cum au propus unii membri ai congresului american, sa fie formata o comisie de experti in informatii de securitate nationala, tehnologie si libertati civile care sa dezbata implicatiile privind aplicarea legii, securitatea nationala, intimitatea si libertati personale, conform theverge.com.

Tim Cook a transmis ca Apple este dispusa sa participe la aceasta dezbatere.