Vanzarile au depasit recordul de 9 milioane de telefoane atins anul trecut, cand Apple a introdus iPhone-urile 5s si 5c

"Livrarile au depasit asteptarile in primul weekend, fiind cu mult peste recordurile anterioare", a declarat directorul general Tim Cook. 

Estimarile analistilor au variat. Apple ar putea vinde in total 12 pana la 15 milioane de terminale iPhone 6 in acest weekend, anunta Carl Howe, analist al 415 Research LLC, in timp ce firma Sanford C. Bernstein & Co estima ca vanzarile vor atinge maxim 8 milioane de unitati, sub cele 9 milioane de unitati vandute in primul weekend de la lansarea iPhone 5s si iPhone 5c, din cauza unor probleme de productie si a faptului ca noile modele nu au intrat la vanzare in China. 

Cook se foloseste de iPhone 6, cu ecran de 4,7 inci (11,9 cm) si iPhone 6 Plus, cu ecran de 5,5 inci, pentru a concura direct Samsung Electronics, HTC si alti producatori pe piata smartphone-urilor mari. 

Lansarea noilor iPhone-uri va fi urmata luna viitoare de debutul noilor modele iPad. 

Cele doua noi modele iPhone au devenit disponibile vineri, 19 septembrie, in magazinele din Statele Unite, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore si Marea Britanie. 

In 26 septembrie, iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor putea fi cumparate in Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Insula Man, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Qatar, Rusia, Arabia Saudita, Spania, Suedia, Elvetia, Taiwan, Turcia si Emiratele Arabe Unite.

Pana la sfarsitul acestui an, aceste modele vor deveni disponibile in 115 tari, potrivit Apple.

Mii de cumparatori au stat ore in sir la coada, vineri, sa cumpere noile iPhone 6, pe care Apple le-a lansat la inceputul lunii septembrie si care au fost puse spre vanzare pe 19 septembrie in magazinele din SUA, Marea Britanie, Australia, Hong Kong, Singapore, Franta, Germania si Japonia, relateaza Bloomberg.

Debutul comercial al noilor smartphone-uri iPhone 6, dotate cu ecrane de 4,7 si 5,5 inci, a generat cozi interminabile. 

In New York, fortele de ordine au fost nevoite sa imprejmuiasca zona din jurul unui magazin Apple, din cauza unei cozi de peste un kilometru, in timp ce coada de la un magazin Apple din Londra era formata din mai mult de 1000 de persoane. 

Lansarea iPhone 6 a fost este cel mai important eveniment al Apple din acest an. Mai mult de jumatate din veniturile anuale de 171 de miliarde de dolari sunt generate din vanzarea terminalelor iPhone. 

In numai 24 de ore de la prezentarea noilor iPhone 6 de pe 9 septembrie, Apple a primit 4 milioane de comenzi, un numar record pentru compania americana.

Mai multi distribuitori au declarat ca utilizatorii isi vand telefoanele vechi pentru a putea cumpara noile smartphone-uri, in timp ce in Hong Kong, un iPhone 6 poate fi achizitionat la negru pentru 3.600 de dolari. 

iPhone 6 are in SUA un pret cuprins intre 199 de dolari și 399 de dolari, cu un contract de abonament pe doi ani, in timp ce pretul iPhone 6 Plus este de 299-499 de dolari. 

Potrivit unui chestionar intocmit de RBC Capital Markets, 26% dintre respondentii care au declarat ca intentioneaza sa cumpere un iPhone 6 nu sunt utilizatori Apple, majoritatea folosind terminale ce ruleaza pe sistemul Android dezvoltat de Google.