Actionarii minoritari ai T-Mobile Czech sunt asociati in grupul Falcon, Mid Europa controland 75% din partile sociale ale vehiculului. 

Potrivit Mid Europa, tranzactia ar urma sa fie finalizata pana la finele lunii februarie. 

Deutsche Telekom continua astfel strategia de extindere in Europa de Est. Grupul a convenit in noiembrie preluarea operatorului polonez de servicii de telefonie fixa, destinate companiilor GTS Central Europe. 

Anumite surse sustin ca germanii au facut recent o oferta guvernului grec pentru preluarea unei participatii de 10% la OTE, tranzactie prin care ar acumula jumatate din actiunile companiei elene si ar scoate statul din actionariat. OTE este prezenta in Romania prin Romtelecom, Cosmote si Germanos. 

Deutsche Telekom este prezent pe piata din Cehia din 1996. Divizia ceha a grupului avea 5,5 milioane de clienti la finele anului 2012 si a inregistrat in acel an vanzari de 1,04 miliarde euro. 

Grupul spaniol Telefonica a finalizat in luna ianurie vanzarea propriei divizii din Cehia catre grupul PPF, pentru 2,5 miliarde euro. 

Afacerile din Europa de Est au generat in primele noua luni ale anului trecut 22% din veniturile Deutsche Telekom.  Actiunile grupului au scazut cu 5,4% de la inceputul acestui an. Deutsche Telekom are o capitalizare de piata de 52,3 miliarde euro la cotatia de la finalul sedintei de vineri.