Saptamana trecuta, a avut loc sedinta Consiliului de Administratie al Deutsche Telekom in care s-a discutat modul in care pot fi reduse costurile si noua strategie a grupului german de telecomunicatii.

Inca nu s-a luat o decizie oficiala, iar un purtator de cuvant al Deutsche Telekom a declarat pentru Handelsblatt ca nu sunt planificate noi reduceri de costuri. Pe piata interna, Deutsche Telekom concureaza cu Vodafone si Telefonica SA.

Vanzarile in Germania au scazut cu 3,1% in trimestrul doi din 2016, la 5,41 miliarde de euro. Pe plan global compania are 225.000 de angajati, din care 69.000 in Germania. Subsidiara T-Systems are aproximativ 46.000 de angajati in peste 20 de tari si venituri anuale de 8,2 miliarde de euro (9,1 miliarde de dolari). Deutsche Telekom AG a confirmat recent estimarile pentru 2016, cand profitul operational ajustat ar urma sa creasca la aproximativ 21 miliarde de euro.

Grupul german are operatiuni in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, precum si in Marea Britanie. Deutsche Telekom controleaza 40% din actiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la randul sau, detine 54,01% din Telekom Romania. La jumatatea lunii august 2014, Romtelecom si Cosmote Romania au anuntat ca vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom Romania, iar produsele si serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.