Indiferent care este situatia din prezent, consiliul Apple ar putea fi fortat la un moment dat sa ia o decizie drastica, avand in vedere ca tot mai multi actionari incep sa isi micsoreze aportul financiar in companie. O parte dintre acestia au lasat sa se inteleaga in cadrul unor intalniri private ca este timpul ca firma sa renunte la Cook, sub a carui conducere valoarea pe piata a Apple s-a redus la jumatate, de cand acesta a preluat functia de CEO, in octombrie 2011.

Unii dintre actionari sunt convinsi ca se cauta deja un inlocuitor care sa dea dovada de excelente referinte si abilitati tehnice, care sa fie in stare sa readuca gloria companiei.  

Actionarii sunt ingrijorati de situatia Apple, cu atat mai mult cu cat aceasta nu da semne de redresare. De la recordul de 702 dolari pe actiune, inregistrat in septembrie 2012, s-a ajuns la 390 de dolari pe actiune, in aprilie 2013, cel mai scazut nivel din ultimele 52 de saptamani.

De la moartea fondatorului Steve Jobs, priza la public a Apple a scazut considerabil si, odata cu ea, si vanzarile si profitul.   

Cu toate acestea, majoritatea analistilor de pe Wall Street raman in continuare optimisti cu privire la viitorul firmei, daca aceasta se decide sa profite in final de rezervele de bani pe care le are puse deoparte.  

Din cauza ca marti are programata dezvaluirea veniturilor trimestriale, Apple este intr-o perioada de liniste impusa, in care refuza sa emita orice comentariu public.

Dar daca Tim Cook nu va anunta marti o schimbare importanta in linia de produse sau in castigurile inregistrate, actiunile vor scadea din nou, lucru care ar putea marca inceputul sfarsitului pentru directorul Apple.