Daca tranzactia se va incheia, va fi prima preluare majora a unui producator japonez de electronice din istoria sectorului tehnologic nipon.

Board-urile celor doua companii ar urma sa aprobe miercuri tranzactia, urmand ca joi sa fie semnat acordul oficial, sustin sursele. Acestea au adaugat ca Foxcon isi va reduce oferta anterioara de 489 miliarde de yeni (4,3 miliarde de dolari) pentru noile actiuni emise de Sharp cu aproximativ 100 miliarde de yeni.

Creditorii Sharp si-au anuntat disponibilitatea de a extinde dincolo de 31 martie termenul limita pentru imprumuturile si liniile de creditare acordate companiei nipone, in valoare de 510 miliarde de yeni (4,5 miliarde de dolari), sustin sursele.

Luni, actiunile Sharp au urcat la Bursa de la Tokyo cu 4%, cel mai semnificativ avans din 7 martie, pe fondul revenirii increderii investitorilor in realizarea tranzactiei.

Luna trecuta, Foxconn a precizat ca a primit noi informatii de la Sharp care trebuie sa fie clarificate, inainte de a finaliza preluarea.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul sustin ca autoritatile de la Tokyo sunt ingrijorate de preluarea unei companii japoneze de o firma straina.

Discutii in vederea unei fuziuni intre Foxconn si Sharp au mai avut loc si in 2012, cand compania japoneza a refuzat o oferta de preluare care ar fi dat Foxconn un control mult prea mare. Cu toate acestea, cele doua firme au continuat sa opereze in comun o uzina in Japonia care produce LCD-uri mari.

Odata lider pe piata display-urilor pentru smartphone-uri si televizoare, Sharp trece in prezent printr-o perioada dificila ca urmare a presiunilor crescute la care este supus din partea rivalilor asiatici. In luna mai a anului trecut, Sharp a beneficiat un al doilea program guvernamental de sprijin, in valoare de 1,7 miliarde de dolari, dar pana acum nu a dat semne de revenire. Sharp are peste 50.000 de angajati pe plan global.