Schitele arata un dispozitiv cu ecran flexibil, care se infasoara in jurul incheieturii mainii, in timp ce restul componentelor sunt realizate din metal si alte materiale sintetice.

Documentele indica faptul ca gigantul IT a inregistrat numele de Samsung Gear, pe teritoriul Coreei de Sud, si de Samsung Galaxy Gear, in America.

Este greu de spus in acest moment cat de mare va fi cererea pentru aceste device-uri.

Ceasurile inteligente vor deveni cea mai importanta categorie de produs in domeniul electronicelor, de cand iPad-ul a modelat piata tabletelor, iar platformele de software vor reprezenta o oportunitate uriasa pentru dezvoltatori, pentru a crea aplicatii in domeniul sanatatii si al sportului”, e de parere analistul Chris Jones.

Dar compania de cercetare IDC are o viziune mai temperata, dupa ce a realizat un studiu pe 1.513 consumatori din Statele Unite. Analiza arata faptul ca numai o mica parte dintre respondenti s-au aratat puternic interesati de caracteristicile unui astfel de ceas.

Cea mai populara aplicatie s-a dovedit a fi cea in care posesorul ceasului poate vedea pe cadranul acestuia cine il apeleaza pe telefon. In schimb, putini au declarat ca sunt nerabdatori sa foloseasca gadgetul pentru citirea mesajelor de pe Twitter sau Facebook, in principal din cauza ecranului prea mic.

Un interes mai mare a fost observat in privinta ochelarilor inteligenti, care pot inregistra clipuri video sau capta imagini foto.

Samsung nu a facut inca publica o data de lansare a ceasului insa, potrivit site-ului de stiri sud-coreean Moveplayer, compania ar fi depus cereri de patentare pentru trei designe-uri diferite ale dispozitivului.

Sud-coreeni nu sunt insa singurii care lanseaza sau au anuntat ca vor lansa un astfel de ceas. Sony promite un smartwatch rezistent la apa, ce se va comporta ca un accesoriu pentru telefoanele sale Xperia, Omate vrea sa realizeze ceasuri cu o camera laterala de cinci megapixeli, TomTom se axeaza pe partea de sanatate si fitness, dispozitivul sau avand integrat senzori de miscare si de monitorizare a batailor inimii, Pebble vine cu display customizabil care imita hartia si nu consuma decat foarte putina energie, in timp ce Shanda vrea ca ceasurile sale Geak Watch sa ruleze filme, sa inregistreze presiunea sangelui si sa inteleaga obiceiurile de somn ale posesorului.

Potrivit sondajului realizat de IDC, Samsung ar putea sa intampine cele mai mari dificultati pe piata din Statele Unite. Cand operatorul a intrebat persoanele intervievate in ce brand ar avea cea mai mare incredere sa construiasca un astfel de dispozitiv, care sa integreze functii de comunicare si aplicatii pentru Internet, 39% au indicat Apple, 27% Google, 21% Microsoft si numai 17% Samsung. Raspunsurile au fost surprinzatoare, avand in vedere ca Samsung a avut livrariri de smartphone-uri mai mult decat duble fata de cel mai apropiat competitor, in trimestrul incheiat la sfarsitul lunii iunie.

Un sondaj asemanator de acum cativa ani a aratat de asemenea ca Samsung se va afla mult in urma rivalilor sai in materie de smartphone-uri, inainte ca acesta sa isi puna la punct gama Galaxy. Daca isi poate depasi concurentii ca pret, usurinta in utilizare si sumele cheltuite pe publicitate, oferind totodata caracteristici unice (spre exemplu sa functioneze ca o telecomanda TV inteligenta), atunci poate sa bata alte marci de ceasuri inteligente”, e de parere Francisco Jeronimo, expert in device-uri mobile, la IDC.

Urmatoarea conferinta de presa a gigantului IT este programata la show-ul de tehnologie IFA de la Berlin, din 4 septembrie.