Google promite ca Android KitKat va rula mai fluid pe terminale low-cost si va elimina diferentele majore de software dintre astfel de dispozitive si modelele premium, compania tintind extinderea pe pietele emergente.  "Pentru 2014, scopul nostru este sa ajungem la urmatorul miliard de oameni. Asta este o tema principala a KitKat", a declarat Sundar Pichai, senior vice president la Google, intr-o coferinta sustinuta joi la San Francisco.

Dispozitivele Nexus reprezinta varful de gama de la Google in ceea ce priveste telefoanele si tabletele, iar modelul Nexus 5, produs de LG, cu ecran de 5 inci, este mai subtire si mai usor decat generatia precedenta, avand in acelasi timp un procesor mai rapid si o camera HDR mai puternica.

Nexus 5 a fost dezvoltat de Google impreuna cu LG si este bazat pe smartphone-ul LG G2, avand specificatii tehnice similare. 

Terminalul cu ecran de 5 inci este disponibil prin magazinul online al Google, pe anumite piete, de la 349 dolari (350 euro in Europa), pana la 399 dolari (400 euro), in functie de spatiul de stocare interna ales.

Noul produs din gama Google Nexus vine cu dotari premium, este primul smartphone care ruleaza noua versiune a Android si are un pret mai mic fata de dispozitivele de varf de la companiile concurente.