Google Glass, distribuiti unui numar limitat de persoane pentru testare, pot face fotografii si sa filmeze, iar informatiile pot fi postate pe Internet, potrivit companiei.

"Este adevarat ca acest produs va fi capabil sa foloseasca tehnologie de recunoastere faciala pentru dezvaluirea de informatii personale despre oricine?", au intrebat opt congresmeni, intr-o scrisoare adresata directorului general al Google, Larry Page.

Congresmenii vor sa stie daca cei priviti au vreo posibilitate ca informatiile despre ei sa nu fie colectate si daca Google va strange informatii despre utilizatorii ochelarilor.

Operatorul celui mai utilizat motor de cautare din lume a fost supus unor investigatii de catre oficiali guvernamentali la nivel global, in legatura cu utilizarea informatiilor private. Google "gandeste cu mare atentie proiectarea Glass, intrucat o noua tehnologie ridica intotdeauna noi probleme", a spus Samantha Smith, purtator de cuvant al companiei la Washington.

In luna martie, Google a acceptat plata a 7 milioane de dolari pentru inchiderea unei investigatii din partea unor state, legata de colectarea de date prin intermediul produsului Street View.

In 2011, Google a acceptat controale independente, pe o perioada de 20 de ani, in vederea unui acord cu Comisia Federala pentru Comert, in urma acuzatiilor ca a inselat utilizatorii si a incalcat propriile reguli referitoare la viata privata, in cazul retelei de socializare Buzz.