Allo este disponibila de miercuri pentru telefoanele care functioneaza cu sistemul Android al Google, dar si cu iOS al companiei Apple, potrivit unui mesaj postat pe blogul oficial al Google.

''Google Allo va poate ajuta sa anticipati, sa gasiti informatii, sa va exprimati mai usor in conversatii. Si cu cat o utilizati mai mult, cu atat se va imbunatati, cu timpul'', explica cei de la Google, potrivit aceleiasi surse.

Gigantul american din domeniul tehnologiei informatiei a scos anterior in evidenta functiile inteligente oferite de aplicatia sa: propune in avans raspunsuri la un mesaj primit, in functie de context si de stilul conversatiei utilizatorului, spre exemplu daca acesta este adeptul folosirii emoticoanelor. Aplicatia poate recunoaste de asemenea continutul fotografiilor si poate propune remarci adaptate.

Allo permite pe de alta parte acces in avans la asistentul virtual al Google (serviciu denumit Google Assistant) pentru realizarea rapida a anumitor sarcini.

Aplicatia mobila Allo a fost dezvaluita in luna mai de catre Google, concomitent cu aplicatia de apeluri video Google Duo, care este disponibila din luna august.