OTE vrea sa-si extinda prezenta pe piata din Albania, unde detine din 2000 operatorul de telefonie mobila AMC.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au anuntat ca reprezentantii OTE si Albtelecom s-au intalnit de cateva ori, dar nu au putut ajunge la un acord din cauza divergentelor legate de pret. In 2007, Albtelecom a fost achizitionat de firma Cetel din Turcia.

Seful Albtelecom, Erkan Tabak, a dezmintit recent informatiile referitoare la interesul Deutsche Telekom (care controleaza 40% din actiunile OTE) pentru operatorul albanez de telecomunicatii.

Deutsche Telekom controleaza 40% din actiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care, la randul sau, detine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobila, Cosmote, este prezenta pe piata romaneasca prin Cosmote Romania, societate detinuta de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din actiuni) si Cosmote Grecia (70% din titluri).

La mijlocul lunii august anul trecut, Romtelecom si Cosmote Romania au anuntat ca vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom Romania, iar produsele si serviciile vor fi oferite sub brand-ul 'T'.