Compania a fost prima care au cartografiat in format digital toate cele sapte continente. Hartile gigantului de telefonie mobila se gasesc acum pe sistemele de navigare in 4 din 5 masini si sunt preluate de site-urile Bing, Mapquest si Yahoo Maps.

Nokia foloseste date din peste 80.000 de surse pentru a crea continutul hartilor sale, care includ informatii despre transportul in comun, atractii turistice si afaceri locale. Noutatea de la Here este ca utilizatorii vor putea contribui in mod activ la upgradarea imaginilor, avertizand, de exemplu, ca o strada este cu sens unic.

Datele vor fi verificate de cei de la Nokia, insa pe masura ce userii vor aduce informatii folositoare, acestia vor obtine un grad superior de incredere, ce le va permite sa incarce totul direct.

Finlandezii tintesc ca hartile lor sa devina cele mai detaliate, iar in cele din urma sa indrume soferii spre cea mai indicata sau mai putin aglomerata artera si chiar sa ii avertizeze cand au o viteza prea mare ca sa ia urmatoarea curba.

Hartile vor fi 3D si vor include trotuare si masini miniaturale care sa simuleze traficul din zona, Nokia achizitionand Earthmine, o companie de cartografiere 3D special pentru acest proiect.

Ar trebui sa profitam de puterea vizualului”, a declarat Steven Elop, CEO-ul  Nokia. “Am creat Here pentru a-l implementa pe cat mai multe sisteme si dispozitive. Vrem sa dam tuturor posibilitatea de a folosi aceste harti”, a mai adaugat el.

Hartile Here pentru iOS, care asteapta deocamdata aprobarea Apple, vor include printre altele navigare ghidata vocal, imagini prin satelit si indicatii despre transportul public. Pentru telefoanele cu sisteme Android, software-ul va deveni disponibil in primul semestru din 2013.