Huawei îşi resetează priorităţile, pe fondul sporirii impactului presiunilor SUA, şi se va concentra mai degrabă pe telefoanele din segmentul superior decât pe brandul Honor, destinat tinerilor şi celor cu venituri mai reduse, susţin sursele, potrivit Agerpres.

Printre activele care ar urma să fie vândute se mai facilităţi de cercetare-dezvoltare şi o afacere de gestionare a lanţului de aprovizionare. Tranzacţia ar putea fi exclusiv în numerar şi s-ar putea situa între 15 şi 25 miliarde de yuani, precizează sursele.

Digital China, principalul distribuitor al telefoanelor Honor, este favorit la preluarea activelor, alţi potenţiali cumpărători fiind producătorul chinez de electronice TCL şi producătorul rival de smartphone-uri Xiaomi Corp.

Reprezentanţii Huawei, Digital China şi Xiaomi nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţiile.

În ultimii doi ani compania chineză s-a aflat în vizorul autorităţilor americane, îngrijorate de posibilitatea ca serviciile de informaţii chineze să utilizeze echipamentele Huawei pentru spionaj.

Statele Unite au făcut apel la numeroase ţări să nu folosească infrastructura Huawei pentru dezvoltarea noii reţele telefonice 5G. Huawei a dezminţit că ar spiona pentru China.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri, în funcţie de volum.