Grid Compass este primul laptop din istorie facut acum 30 de ani de un domn respectabil, pe numele sau Bill Moggridge. I-am spus adio anul acesta pentru ca a plecat dintre noi. Ii multumim pentru primul calculator protabil care avea pe atunci vreo 6 kg, o memorie in care incapea o pagina de text si costa cat o masina noua. Vreo 8000 de dolari. Merita lauda noastra si pentru ca nu a dat pe nimeni in judecata pentru inovatia sa, ecranul care se inchidea peste tastatura, idee preluata in mii de modele care au urmat.

Din 1982 si pana acum, nici un laptop nu a facut insa asa. Ecranul noului Lenovo IdeeaPad Yoga se rabateaza complet pentru a se transforma intr-o tableta. Nu este cel mai performant laptop de pe piata la aproape 4000 de lei, dar este interesant. Printre specificatii, un procesor nVidia Tegra3 si memorie de 2Gb de RAM. Yoga este de acum un hibrid. Este o tableta transformata in ultrabook sau invers. Este un ultrabook convertibil.

Modelul pe care noi l-am testat este unul abia adus din fabrica si se mai si blocheaza, dar sa speram ca unitatile care vor ajunge in magazine sa fie mai bune.

Nu este insa primul ori singurul lpatop de acest fel de pe piata. Toate companiile mari au lansat astfel de convertibile anul acesta. Iata-l spre exemplu pe cel de la Sony denumit Vaio Duo. Acesta se rabateaza diferit.

George Buhnici va sfatuieste sa nu va puneti inca banii pe un astfel de convertibil, pana nu ne conving ca pot fi performante dar si rezistente in utilizare.

Si pentru ca ne apropiem de alegeri s-ar putea sa va intereseze pe cine votati. Pe alegeri.stirileprotv.ro aveti toti candidati din toata tara.