Potrivit surselor citate, Apple va lansa doua dispozitive cu ecrane mai mari decat pana acum. Unul, cu un ecran de 4,7 inci, compartativ cu cel de 4 inci cu care este dotat iPhone 5S, ar putea fi livrat catre retaileri undeva in septembrie.

Un alt iPhone, de 5,5 inci, va intra de asemenea in productie si ar putea fi disponibil cam in aceeasi perioada, au mai spus sursele, care au insistat sa-si pastreze anonimatul.

Apple se pregateste pentru lansarea anuala a unui nou iPhone, dupa ce rivalii de la Samsung si HTC au lansat pe piata telefoane cu ecrane de 5,7 inci.

In ultima perioada, consumatorii au inceput sa cumpere telefoane cu ecrane din ce in ce mai mari, in China, de exemplu, 40% din dispozitivele mobile cu sistem Android care s-au vandut in 2014 avand ecrane mai mari de 5 inci, potrivit estimarilor Forrester Research.

Mult asteptata lansare a noului telefon inteligent de la Apple este arma cu care CEO-ul Tim Cooks incearca sa repuna vanzarile pe linie ascendenta, avand in vedere ca iPhone-urile genereaza mai mult de jumatate din veniturile anuale ale companiei. Anul trecut, vanzarile de smartphone-uri au adus Apple venituri de 91 miliarde de dolari, mai mult decat vanzarile Oracle, Yahoo! si Twitter la un loc.

Contactata de Bloomberg, Natalie Kerris, purtatoarea de cuvant a Apple, nu a facut niciun comentariu.