În ultima perioadă Apple a încercat să găsească noi surse de venituri pe fondul creşterii competiţiei pe piaţa de smartphone, scrie Agerpres.

Ultimele date trimestriale arată că veniturile din vânzările de iPhone au scăzut cu 17% până la 31,05 de miliarde de dolari, însă veniturile din servicii au crescut cu 16% până la 11,45 miliarde dolar, iar cele din vânzarea de dispozitive portabile şi accesorii au depăşit estimările analiştilor ajungând la 5,13 miliarde dolari.

Directorul general de la Apple, Tim Cook a declarat că vânzările de telefoane iPhone au început să crească în ultimele săptămâni, inclusiv în China.

"Aceasta, împreună cu succesul înregistrat pe segmentul dispozitivelor portabile ne oferă o oarecare încredere că lucrurile încep să se îmbunătăţească", a spus Tim Cook.

Potrivit acestuia ajustările de preţuri în China, precum şi programele de înlocuire şi de finanţare oferite de Apple au ajutat la revenirea vânzărilor de iPhone spre finalul trimestrului.

Apple a mai informat că a ajuns la 390 milioane de abonaţi plătitori, cu 30 de milioane mai mulţi decât în trimestrul precedent. Obiectivul companiei este să ajungă la 500 de milioane de abonaţi plătitori în 2020 însă pentru a atinge acest obiectiv Apple trebuie să continue să extindă baza de utilizatori ai dispozitivelor sale.

Spre deosebire de situaţia din anii trecuţi Apple nu mai dă publicităţii cifrele referitoare la numărul de dispozitive iPhone, iPad şi Mac vândute.