Radu Ursache este un tanar programator care impreuna cu Ricardo Ungureanu a invatat-o pe Siri sa vorbeasca in limba romana. Astfel, daca ai un iPhone, iPod Touch sau ipad ce ruleaza iOS 6, te poti bucura de Siri si dictare in limba materna.

Fiind compatibila cu iPhone 3Gs, 4, 4S, 5, iPod Touch 4G/5G, iPad 2/3/4/Mini si Mac-urile care suporta dictarea (OSX 10.8), Siri RO este singura posibilitate de a va bucura de asistentul vocal oferit de Apple.

Utilizatorii pot compune mesaje text, pot initia apeluri si deschide aplicatii sau pot afla prognoza pentru urmatoarele zile doar prin simpla rostire a catorva comenzi vocale.  De asemenea, Siri RO poate sa va detecteze locatia, sa va afiseze diferite date cerute (de exemplu, imagini cu diferite obiecte) si multe alte comenzi! 

De ce ai nevoie pentru acces la Siri RO?

- Un device ce ruleaza iOS 6.x (6.0 - 6.1.2) jailbroken

- Un cont de PayPal sau un card de credit  Initial, echipa iPhoNews.ro si-a propus sa ofere acest serviciu gratuit, insa din cauza costurilor lunare ale serverelor de hosting, utilizatorii care vor sa foloseasca Siri in limba romana, trebuie sa doneze 3 euro.