Hotii au patruns in magazinul Apple din spatele Operei din Paris luni, in jurul orei 21.00 (22.00 ora Romaniei), la trei ore dupa inchiderea acestuia. Politia nu a confirmat valoarea bunurilor furate, de hotii care au fugit cu o furgoneta.

"In timp ce majoritatea politistilor erau ocupati sa supravegheze Champs Elysees, hotii au profitat de aceasta oportunitate", a declarat un purtator de cuvant al sindicatului politistilor, Unsa.

Furtul intervine in timp ce la New York, interesul infractorilor pentru produsele Apple a determinat o crestere a infractiunilor stradale. Potrivit politiei din New York, 3.890 de produse Apple au fost furate in 2012.

Potrivit Politiei Metropolitane, infractorii din Londra sunt din ce in ce mai interesati de bunurile usor de sustras. "in general, cu cat platesti mai mult pentru un gadget, cu atat interesul din partea hotilor stradali va fi mai mare", a declarat un purtator de cuvant.

Politia a remarcat, de asemenea, o schimbare in profilul victimelor, hotii fiind mai putin atrasi sa fure bani si mai interesati de telefoane, care sunt "usor de vandut la mana a doua".