Considerăm că Netflix ar fi cea mai potrivită din punct de vedere strategic, atât ca nivel de angajament al utilizatorilor cât şi al conţinutului original, diferenţiindu-se de de agregatorii de conţinut. Considerăm că există valoare în preluarea celui mai de succes jucător din acest spaţiu, care este dificil de imitat cu un jucător mai mic”, a scris analstul Samik Chatterjee.

Analistul a notat că o astfel de achiziţie ar avea nevoie de o primă considerabilă. Dacă această primă ar fi de 20%, achiziţia ar costa Apple 189 de miliarde de dolari, potrivit News.ro.

În prezent, Netflix are o capitalizare bursieră de 148 de miliarde de dolari şi datorii nete de 7 miliarde de dolari.

Nota scrisă de Chatterjee menţionează trei industrii potrivite ca Apple să facă achiziţii strategice şi trei companii pe care Apple ar trebui să le cumpere: Netflix, Activision Blizzard şi Sonos. Aceasta este doar o speculaţie lui Chatterjee, făcută însă într-o perioadă în care creşterea pe termen lung înregistrată de Apple datorită iPhone începe să încetinească.

Chatterjee a notat însă că o combinaţie între Apple şi Netflix este improbabilă.

Reprezentanţii Apple şi Netflix nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii pentru speculaţiile făcute de JPMorgan.

”Considerăm că Apple poate obţine economii din poziţia de lider pe piaţa smartphone-urior şi tranziţia rapidă a consumului de conţinut video pe dispozitive mobile, pentru a obţine o creştere mai rapidă din servicii. Considerăm că Netflix se potriveşte din punct de vedere strategic, deci apreciem că o astfel de combinaţie este improbabilă, deoarece este improbabil ca Netflix să fie vândută pentru o primă modestă”, se arată în nota realizată de Chatterjee.

Analistul a mai apreciat că, deşi ar fi dificil şi scump ca Apple să cumpere Netflix, există trei motive pentru care serviciul de streaming ar fi cel mai potrivit pentru Apple.

Primul este că Netflix se potriveşte cu preferinţa Apple de a fi agregator de conţinut, decât o companie media tradiţională, cum este Sony Pictures. Al doilea, modelul de furnizor de servicii pe bază de abonament al Netflix se potriveşte cu modelul de venituri din servicii al Apple. Şi al treilea, deşi dificil, Netflix ar fi totuşi mai uşor de preluat decât Hulu sau Amazon Prime.

JPMorgan consideră că Apple trebuie să cumpere, nu să lanseze un serviciu de streaming propriu.