"iPhone 5 e cel mai bun lucru care se intampla cu iPhone de la iPhone incoace", a declarat TIm Cook, CEO Apple

Sub acest slogan, si-a prezentat Apple ultimul smartphone iPhone 5, descris ca fiind de aproape doua ori mai performant decat precursorul sau, 4S.

"Sunt printre cele mai usoare si subtiri telefoane pe care le-am facut vreodata. Am inovat fiecare aspect. Are cel mai performant ecran, de patru inci, are legatura ultrarapida cu LTE si wi-fi rapid. Are un nou sistem audio, cu un nou microfon si noi casti. iPhone 5 este cel mai bun telefon pe care l-am facut pana acum", a spus Phil Schiller, directorul executiv de marketing Apple.

"Oceanul pare mai albastru cu iPhone 5, copii par mai fericiti, iar lumea este un loc mai frumos", a mai spus Phil Schiller.

Caracteristicile iPhone 5:

- ecran in format 16/9, 4 inci (10,16 cm), ofera o saturatie a culorilor cu 44% mai buna, are 5 coloane de icon-uri

- procesorul A6, de doua ori mai rapid

- cu 20% mai usor decat iPhone 4S, noul telefon inteligent are grosimea de 7,6 milimetri, fiind cu 18% mai subtire. Din acest motiv cine isi cumpara i-Phone 5 va trebui sa isi schimbe si SIM-ul cu un nano-sim.

- camera foto: 8 MP, rezolutie: 3264x2448, se pot realiza si fotografii de 28 megapixeli in sistem Panoramic.

- bateria: 8 ore (talk time), 10 ore (Wi-Fi browsing), 40 ore (muzica), 240 ore (standby)

- viteza la conexiune wireless mai mare

- telefonul este disponibil in doua culori, alb si negru, si este fabricat integral din sticla si aluminiu

- Wi-fi dual channel 802.11a/b/g/n cu o viteza de pana la 150 Mbps

- viteza de transfer de date: HSPA+: 21Mbps, DC-HSDPA: 42Mbps si LTE: max 100

- iPhone 5 va avea retea: GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HSPA+, DC-HSDPA si LTE

- poate inregistra clipuri video in rezolutie full HD, cu o mai buna stabilizare a imaginii.

- este compatibil cu retelele de mare viteza 4G din America, Asia, Australia si Europa

(Sursa foto: Engadget.com)

"O caracteristica foarte importanta a i-Phone este softul. Si avem IOS 6. Ultima versiune a celui mai avansat sistem de operare din lume", a spus Phil Schiller.

Cu aceasta ocazie, Apple a renuntat la Google Maps, in favoarea propriului sistem GPS.

O alta schimbare este inlocuirea conectorului traditional, folosit de aproape 10 ani, cu unul mai ingust. Compania va oferi un adaptor pentru utilizarea dispozitivelor echipate cu vechea mufa.
 

Comenzile se onoreaza din 21 septembrie

Pretul IPHONE 5 porneste, in SUA, de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru modelul cu 32 GB, respectiv 399 de dolari pentru versiunea de 64 GB.  IPhone 5 poate fi precomandat de vineri, 14 septembrie, iar pana la sfarsitul anului va fi disponibil in 100 de tari, la 240 de operatori telecom.

"Vom incepe sa luam comezi in aceasta vineri. Vom incepe sa le onoram pe 21 septembrie", a anunta Phill Sciller.

Ca esti sau nu fan al marcii, sigur nu poti ramane indiferent. De la primul iPhone si pana azi, telefonul Apple a resetat, reinventat si dominat piata in ultimii ani. Am trecut peste dezamagirea de anul trecut in octombrie cand au lansat 4S in loc de iPhone5 asa cum asteptam cu totii.

Pana de sarbatori iPhone 5 va ingrosa veniturile operatorilor de pe toate retelele de la noi. Ca sa respecte regula, pretul de plecare va fi acelasi ca acum, iar modelele anterioare vor pierde cel putin inca 100 de euro, inclusiv cele la mana a doua.

Analistii economici spun deja ca daca noul iPhone va avea succes, ar putea pompa in economia americana inca un procent din PIB.

Noul iPhone risca sa reaprinda un razboi al preturilor intre operatorii wireless

Unii operatori wireless ar putea fi tentati sa ofere aparate iPhone cumparatorilor la preturi reduse, pentru a castiga cota de piata, riscand sa declanseze un razboi al preturilor in industria de comunicatii mobile.

Ultima oara cand Vodafone a decis sa nu subventioneze o noua versiune iPhone in conditiile impuse de Apple, cumparatorii s-au orientat catre operatori care au oferit discount-uri, iar smartphone-ul a devenit unul dintre cele mai populare aparate din istorie.  Operatorii vor acum sa evite greseala facuta acum cinci ani. 

Vodafone si alte companii intre care si Telefonica au inceput in acest an sa renunte la subventionarea smartphone-urilor pe piete precum Spania si Marea Britanie, dar ar putea fi nevoite sa revina asupra deciziei.  Potrivit datelor Bloomberg, subventiile costa operatorii europeni 12%-14% din veniturile pe segmentul wireless.

  "Subventiile nu sunt doar o practica veche, dar si un mijloc cheie pentru adoptarea smartphone. Ne putem astepta la o anumita crestere a subventiilor pentru un trimestru sau doua", a declarat Vincent Brunet, director la Orange, pentru Bloomberg

De la introducerea iPhone in 2007, operatorii europeni wireless au cheltuit miliarde de euro pentru facilitarea accesului cumparatorilor la smartphone-uri, in cadrul eforturilor de a-i incuraja sa navigheze pe Internet, sa trimita mail-uri si sa vizioneze continut video de pe telefoane, scrie Mediafax.

Estimari record: 10 milione de telefoane iPhone 5 s-ar putea vinde in prima saptamana de la lansare

De ce iPhone 5 va zdrobi concurenta

Vrei sa-ti iei iPhone 5? Cati bani primesti de la Apple in schimbul unui telefon vechi: Daca ai un iPhone 4S si vrei sa treci la modelul superior, cei de la Apple anunta ca le vor plati americanilor pana la 345 dolari, iar britanicilor pana la 300 lire sterline, in functie de starea in care se afla aparatul, anunta TheNextWeb. Citeste pe Yoda.ro ce pagina recomanda site-ul Apple pentru piata din Romania.

Inca o veste buna pentru utilizatorii AppleVoyo.ro se va putea vedea si pe iPhone 5, la nicio luna de la lansarea aplicatiei pentru ipad. Aplicatia pentru iPhone este disponibila din 29 august in Apple AppStore si poate fi descarcata gratuit. Userii pot vizualiza contentul Voyo.ro daca detin un abonament activ. Ca si in cazul iPad, utilizatorii Voyo.ro trebuie sa isi faca cont, apoi abonament pe un laptop sau desktop PC, apoi sa vizioneze produsele Voyo.ro direct din aplicatie. Mai multe informatii AICI.

Yoda.ro ne prezinta ce smartphone ar putea fi peste noul model Apple. Iata aici 5 competitori pentru iPhone 5.

Compania chineza GooPhone, inregistrata in Hong Kong, a construit o copie ieftina a iPhone 5, exact inaintea lansarii smartphone-ului Apple. Mai mult decat atat, compania chineza afirma ca a patentat design-ul si ca va da in judecata Apple daca iPhone 5 va fi pus la vanzare in China. Citeste in continuare AICI.

Conform estimarilor facute de analistii de la Wall Street, vanzarile iPhone 5 ar putea ajunge la 10 milioane de unitati in prima saptamana de la lansare. Mai multe informatii in continuare: cand ar urma sa apara pe piata noul telefon de la Apple.

Pagina Apple Store a fost inchisa pentru "upgrade". Mai multe informatii si imagini despre acest subiect pe Yoda.ro

Apple a anuntat in data de 5 septembrie ca peste o saptamana, adica pe 12, va pregati un eveniment cu totul si cu totul special. In stitlul caracteristic Apple, imaginea de pe site-ul Apple, pe care scria "It's almost here.12" ascundea un mesaj subliminal. Umbra de la "12" forma un 5 (foto AICI). "Acesta a fost si motivul principal pentru care am anuntat ca va fi vorba despre iPhone 5 si cu o noua varianta imbunatatita a lui iPhone 4S", potrivit CNN.