Nu uitati buletinul acasa atunci cand vreti sa cumparati o cartela pre pay. Va trebui sa semnati un contract cu operatorul de telefonie mobila. Aveti nevoie de un act de identitate chiar si atunci cand stati la un suc sau o bere.

Obisnuiti sa va conectati liber la internetul wireless cand stati la o terasa? Ei bine lucrul acesta nu va mai fi posibil in Romania. O noua lege ii obliga pe patronii de terase sa introduca parole si wireless cu buletinul. Mai mult, trebuie sa stiti ca ceea ce faceti pe internet va fi stocat intr-un server si va fi pastrat 6 luni. Atentie, legea spune ca dupa 6 luni informatiile colectate trebuie sterse complet.

Informatiile vor fi pastrate de providerii de internet, iar datele de contact ale persoanelor care s-au conectat de reprezentantii restaurantului.

"Brusc, din locul in care vii sa te simti bine si sa te relaxezi la o cafea, la o bere, la un suc, esti nevoit sa-ti furnizezi datele personale si asta nu stiu daca va conveni cuiva. Sunt oameni care tin cu siguranta la datele lor personale", spune patronul unui restaurant.

Clientii teraselor spun ca vor prefera mai curand sa-si consume datele de pe telefonul mobil.

Deputatii care au votat pentru modificarile legislative spun ca Romania va fi in siguranta dupa intrarea legii in vigoare.

In Romania sunt in prezent 16 milioane de posesori de cartele prepay, care vor avea la dispozitie 6 luni ca sa-si declare identitatea, altfel pur si simplu vor fi blocati. Legea va intra in vigoare dupa ce va fi promulgata de presedinte.