Samsung Electronics a cerut adaugarea recent lansatului Iphone 5 pe lista produselor Apple atacate in justitie pentru ca ar incalca mai multe patente ale companiei sud-coreene.

Totodata, Apple a solicitat introducerea Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note si a versiunii Android "Jelly Bean" prezenta pe modelul Samsung Galaxy Nexus, dezvoltat impreuna cu Google.

Judecatorul Paul Grewal de la tribunalul San Jose, California, a acceptat cererile celor doua companii, potrivit Bloomberg.

Intr-un alt proces judecat in aceasta vara la San Jose, Apple a castigat daune de 1,05 miliarde de dolari de la Samsung dupa ce juratii au decis ca anumite produse ale companiei sud-coreene incalca patente ale Apple. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Cei mai mari producatori de smartphone-uri si tablete premium se acuza reciproc de copierea a diverse elemente de design si tehnologie, cu zeci de procese pe patru continente.

Noul proces judecat la San Jose va ajunge in fata juratilor in anul 2014, cand varfurile de gama actuale ale Samsung si Apple vor fi fost deja inlocuite cu noi modele.