Postul de pe Twitter a facut ca actiunile Apple sa urce pe bursa imediat cu 4,8%, ceea ce inseamna o crestere peste noapte a capitalizarii companiei cu aproximativ 17 miliarde de dolari.

Daca inainte de ora 2:21 p.m. (ora SUA) o actiune Apple era cotata la 475 dolari, tweet-ul miliardarului i-a urcat valoarea la 494 dolari, scrie Business Insider.

Icahn a mai spus ca a avut o discutie "frumoasa" cu directorul executiv al Apple, Tim Cook, pe care planuieste sa o reia cat de curand. Drept raspuns, Apple a dat o declaratie de presa in care preciza ca "apreciaza interesul si investitia tuturor actionarilor sai". 

In aprilie, Apple anunta ca va returna o suta de miliarde de dolari actionarilor pana la sfarsitul lui 2015, prin cresterea dividendelor si cumpararea de actiuni.

Icahn a investit peste un miliard de dolari in compania americana, ceea ce il face unul dintre cei mai importanti actionari ai firmei.

Intr-un interviu acordat Reuters, Ichan spunea ca actiunile ar putea ajunge din nou sa valoreze 700 de dolari, daca Apple va fi de acord cu un program de rascumparare de 150 miliarde de dolari. Aceasta cifra, de 702 dolari pe actiune, a fost atinsa in septembrie 2012, dupa care valoarea firmei a scazut cu pana la 30 de procente. 

Miliardarul este cunoscut pentru stilul sau agresiv de a face investitii, care presupune preluarea unor parti importante din companii si fortarea managerilor sa schimbe apoi directia de conducere.

Momentan incearca sa il impiedice pe Michael Dell sa isi reia in primire compania pe care a fondat-o, sustinand ca are un plan prin care ofera o valoare de rascumparare mai mare actionarilor Dell.   

Nu toate investitiile sale s-au realizat insa cu scandal. Icahn detine 10% din serviciul video de internet Netflix, dar pana acum s-a aratat multumit de evolutia companiei.

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"