Motorola încearcă să-şi spele păcatele şi să repare numeroasele greşeli făcute cu primul Razr, un smartphone pliabil, care, la fel ca şi primul dispozitiv de acest fel al celor de la Samsung, a suferit de numeroase probleme, de la balamaua problematică, la camera foto slabă şi autonomia prea mică.

Noul Razr 5G, care, aşa cum sugerează şi numele, oferă suport 5G (sub-6GHz), o cameră foto de 48 MP cu f/1.7 apertură şi un suport software mai bun pentru cele două ecrane OLED de 6,2 inch respectiv 2,7 inch.

Designul aduce în continuare aminte de legendarul Razr cu clapetă. Este un design care ţine greutatea device-ului sub 200 de grame, ceea ce este rezonabil faţă de cele 282 de grame pe care le cântăreşte Galaxy Z Fold2 5G.

Dotările tehnice sunt cele ale unui mid-range, cu un chipset Snapdragon 765G, 8GB RAM, 256GB stocare şi o baterie de 2.800 mAh, care este peste cea a modelului anterior, dar încă mult sub ceea ce se găseşte într-un smartphone obişnuit.

În ceea ce priveşte balamaua, una din marile probleme ale primului model, Motorola spune că a adus modificări pe baza feedback-ului primit şi noul Razr ar trebui să reziste 5 ani în mâinile unui power user care-l deschide şi-l închide de 100 de ori pe zi.

Razr 5G va fi mai ieftin cu 100 de dolari faţă de primul model, urmând să intre pe piaţă la 1.400 de dolari.