Motorola, in prezent o divizie a Google, a avut in primele noua luni ale anului o cota de piata de 0,2% in Coreea de Sud, potivit firmei de cercetare Gartner. Compania a vandut in acest interval aproximativ 41.000 de telefoane din totalul pietei de 16 milioane.

Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane din lume, atat ca volum cat si ca venituri, a livrat 10,2 milioane de telefoane pe piata interna, reprezentand 64% din totalul perioadei analizate.

Compania sud-coreean controleaza, potrivit unor studii, circa un sfert din vanzarile de telefoane mobile la nivel global.
Motorola a anuntat ca a inceput sa informeze inca de luni angajati privind inchiderea operatiunilor din Coreea de Sud, intre care cele de cercetare si vanzare de telefoane. Compania va continua sa vanda echipamente telecom si sa ofere servicii de suport pentru clienti.

Tot in acest an, producatorul taiwanez de telefoane mobile HTC s-a retras din Coreea de Sud. Piata s-a dovedit deosebit de dificila pentru producatorii straini, intrucat sud-coreenii au o afinitate deosebita pentru a-si sustine proprii producatori, scrie Wall Street Journal. Guvernul "a ajutat", de asemenea, prin introducerea de reguli si alte bariere pentru produsele din alte tari.

Samsung este urmat pe piata locala de ceilalti doi producatori sud-coreeni, LG Electronics si Pantech.