Nikolai Beckers renunta la functia de CEO al T-Systems Franta, pe care a ocupat-o din septembrie 2011, pentru a veni la carma Romtelecom si Cosmote Romania. Beckers si-a inceput cariera in 1989 in cadrul Deutsche Bank, unde a ocupat mai multe pozitii de management. Detine un MBA la Universitatea din Köln, Germania.

Stefanos Theocharopoulos, fostul CEO al Cosmote, va ocupa functia de Group Chief Technology & Operations Officer (CFO), atat pentru telefonia fixa, cat si cea mobila, in cadrul OTE Group. Theocharopoulos a fost numit CEO al COSMOTE Romania in ianuarie 2008, iar in iulie 2011 a devenit si CEO al Romtelecom din iulie 2011. Lucreaza in grupul OTE din 2002. Detine o diploma in inginerie electronica, la Universitatea Sussex, precum si un masterat in comunicatii mobile si prin satelit, la Universitatea Westminster.

“Dupa un parcurs performant si indelungat in cadrul Deutsche Telekom Group, Nikolai Beckers vine in Romania cu o experienta valoroasa acumulata pe piete internationale. Sunt increzator ca va contribui la traseul pozitiv si la progresul operatiunilor noastre din Romania, o piata importanta pentru Grup, pastrand acelasi ritm”, a declarat Michael Tsamaz, presedinte si CEO al grupului OTE si presedinte al Consiliului de Administratie Romtelecom.

Romtelecom a trecut prin transformari majore in ultimii ani, de la furnizarea telefoniei fixe la piata telecom. La sfarsitul anului trecut, Romtelecom raporta peste 4,7 milioane de abonamente pentru TV, internet si voce, precum si pentru solutii complexe de ITC.

Cosmote Romania este al treilea jucator de pe piata romaneasca de telefonie mobila, cu aproape 6,3 milioane de clienti. Cosmote Romania este divizia locala a Cosmote Group, operator elen cu o baza de 20.4 milioane de clienti in Grecia, Albania, Bulgaria si Romania.