La Barcelona, se afla si George Buhnici care ne transmite noutatile congresului mobilitatii. Mobile World Congres este cel mai important eveniment dedicat mobilitatii.

Pana la toamna, nu vom vedea foarte probabil un nou iPhone, iar Samsung va lansa noua generatie Galaxy S abia diseara, asa ca e loc pentru jucatorii curajosi sa iasa primii in fata. Si ne-a impresionat Nokia. Da, ati auzit bine. De acum, sub bagheta americanilor de la Microsoft, cei de la Nokia au adus la Barcelona noul phablet lansat recent, Lumia 1520, dar si un nou super-smartphone cu specificatii de top.

Producatorul finlandez intra in segmentul super-smartphone, cu un procesor quad-core si un ecran de cinci inci, Full HD. Secretul lui Lumia 1520 este pe spate: camera de 20 de megapixeli, cu dublu flash, care permite realizarea de fotografii folosind zoom, fara pixeli.

Probabil ca Nokia va vinde in continuare cu mare succes modele mai accesibile, dar asta nu ne impiedica sa visam. Pe acelasi principiu, merg, probabil, si cei de la LG, care au innoit toata seria L si F de modele economice, dar ne-au facut o impresie buna cu phabletul G-Pro2, primul super-smartphone lansat la Barcelona, capabil sa filmeze la rezolutie 4K.

"Imi face impresia ca este un G2 cu dimensiunea ecranului mai mare. Este, probabil, raspunsul lor la Note 3. Probabil va veni la un pret mai mic", a declarat Alex Daniel Neacsu, de la reviewstudio.net.

Sarim de la coreeni la chinezii care au umplut o sala si mai mare cu jurnalisti pentru 5 lansari. Lideri in 4G LTE, cei de la Huawei au adus un modem, un telefon si doua tablete de mare viteza.

Chinezii de la Huawei au lansat primul phablet de de 7 inci. Succesul lui P6 i-a convins pe cei de la Huawei sa ii faca o varianta mai accesibila.

Un alt telefon lansat de compania chineza este G6, succesorul lui P6, cu capacitati LTE si cu acces direct la baterie.

Phabletul lor merge de minune cu o noua bratara care ascunde o casca fara fir ce poate functiona si de pe mana.

Desi sub marca americana, si device-urile HP se bat pentru clientela cu banii chibzuiti. Au un smartphone si o tableta pe Android cu specificatii medii, care nu vor depasi 1000 de lei la raft. Si companiile romanesti vin la congresul mobilitatii. Antivirisul romanesc pentru Android primeste azi si un update.

"Toata lumea lanseaza telefoane si aplicatii mobile, dar foarte putini se ocupa de securitatea datelor. Noi lansam aici noua versiune a produsului nostru pentru Android", a declarat reprezentantul Bitdefender.