Finlandezii sustin ca Research In Motion (RIM), compania mama a Blackberry, nu este autorizata sa produca dispozitive care ofera un anumit tip de conexiune wi-fi, decat daca vor plati o taxa de licenta.

"Research In Motion a muncit din greu pentru a dezvolta aceasta tehnologie de varf pe care a implementat-o in telefoanele Blackberry si si-a dezvoltat un portofoliu tehnologic propriu", au declarat la randul lor cei de la RIM, despre care se presupune ca vor intenta la randul lor un proces.

Aceasta problema este ultima dintr-un sir mai lung cu care compania canadiana s-a confruntat in ultima perioada, chiar inaintea lansarii unui sistem de operare ce se poate dovedi vital pentru supravietuirea sa pe piata.

Disputa nu este una noua, actiunile in instanta ale Nokia venind la doua luni dupa ce Camera de Comert din Suedia a decis ca cei de la RIM trebuie sa plateasca o taxa pentru folosirea patentului finlandez de conexiune WLAN, in ciuda unei intelegeri anterioare intre cele doua companii.

Imediat dupa raspandirea vestii ultimului proces intentat de Nokia, actiunile RIM au scazut cu 10%.

Reprezentantii Nokia au declarat ca seria proceselor impotriva Blackberry va continua in Germania, privind unele probleme cu antenele de semnal, e-mailul si tehnologia de navigare.