Modelul de baza Apple Watch Sport va acoperi circa jumatate din productia din primul trimestru, potrivit unei surse familiare cu situatia. Modelul de mijloc Apple Watch va reprezenta o treime dintre unitatile nou produse, in timp ce restul productiei va fi acoperita de modelul de varf Apple Watch Edition, a carui carcasa este realizata din aur de 18 karate.

Apple intentioneaza sa creasca productia de Apple Watch Edition la peste 1 milion de unitati pe luna in cel de-al doilea trimestru, anticipand o cerere mare pe piata din China, unde compania se bucura de o mare popularitate.

Apple Watch Sport va fi disponibil la un pret de 349 de dolari. Desi compania nu a anuntat inca preturile pentru celelalte modele, analistii estimeaza ca modelul de varf va fi unul dintre cele mai scumpe produse ale Apple, depasind pragul de 4.000 de dolari.

Apple Watch este prima categorie noua de produse dezvoltata si lansata de Apple incepand din 2011, de cand Tim Cook a preluat conducerea companiei.

Apple a inregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, in primul trimestru al anului fiscal 2015, in urcare cu 38% fata de aceeasi perioada din 2013, datorita vanzarilor noilor modele de iPhone-uri lansate in luna septembrie a anului trecut.

Vanzarile de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu acelasi interval din 2013, la numarul record de 74,5 milioane de unitati, peste asteptarile analistilor. care estimau ca Apple va livra 64,9 milioane de unitati.

In februarie, Apple a devenit prima companie listata la bursa din lume a carei valoare de piata a depasit pragul de 700 de miliarde de dolari.