"Deoarece pre-comenzile pentru Galaxy Note 7 au depasit estimarile noastre, data de lansare pe unele piete a fost ajustata", a informat Samsung Electronics, fara a oferi alte detalii cu privire la pietele afectate.

Grupul sud-coreean a adaugat ca incearca sa majoreze productia la facilitatile unde este produs modelul Galaxy Note 7 in ideea de a face fata cererii "cat mai rapid posibil",  potrivit Agerpres.

Anul trecut, problemele cu productia ecranelor curbate pentru telefonul Galaxy S6 Edge au facut ca vanzarile initiale sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor, iar unii investitori se tem ca nu cumva cel mai mare producator mondial de smartphone sa repete scenariul, daca nu va face fata rapid cererii pentru Galaxy Note 7.

C.W. Chung, analist la Nomura, estimeaza ca Samsung ar putea vinde pana la 15 milioane de telefoane Galaxy Note 7 in acest an, comparativ cu noua milioane de unitati Galaxy Note 5 vandute anul trecut. Potrivit acestui analist, cererea peste asteptari nu este un risc major in conditiile in care Samsung produce singur o serie de componente cheie ale Galaxy Note 7 precum display-uri si chip-uri.

Noul telefon Galaxy Note 7 este comercializat in SUA si Coreea de Sud incepand cu data de 19 august, la un pret de 988.900 woni (882 de dolari).

Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, spera ca aprecierile bune pe care le-a primit Galaxy Note 7 ii vor permite sa mentina dinamica vanzarilor si a veniturilor in al doilea trimestru al acestui an. La randul lor, unii analisti si-au imbunatatit estimarile de profit pentru Samsung datorita aprecierilor pozitive pe care le-a primit Galaxy Note 7.