Noul telefon, cu baterie si camera imbunatatita, va fi lansat aproximativ in acelasi timp cu o noua versiune a smartwatch-ului Galaxy Gear. Pretul noului smartphone ar putea fi mai mic decat al modelelor precedente din seria S, a spus o alta sursa.

Vanzarile Galaxy S4, lansat anul trecut, sunt sub asteptarile analistilor. 

Samsung a adaugat noi functii ultimei versiuni a celui mai popular produs al sau, care s-ar putea numi S5, in incercarea de a compensa scaderea cererii pentru smatphone-urile premium, concurenta modelelor Apple si a producatorilor chinezi, care vand astfel de produse si cu 100 de dolari. 

"Trebuie sa gaseasca o cale prin care sa convinga utilizatorii sa aleaga brandul Samsung, intre diferite tipuri de telefoane, pentru a concura mai bine Apple", a declarat Roberta Cozza, analist la Gartner. 

Un purtator de cuvant al Samsung a refuzat sa comenteze in legatura cu specificatiile tehnice ale noului Galaxy. 

Samsung a studiat pentru prima oara posibilitatea de utilizare a tehnologiei de scanare a irisului la noul telefon, a declarat in ianuarie Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei mobile a Samsung. 

Vanzarile Galaxy S4 au incetinit dupa lansarea in septembrie a iPhone 5S de catre Apple, care include un senzon de identificare a amprentei digitale. 

Samsung se va concentra pe promovarea elementelor imbunatatite de securitate, a camerei foto si a integrarii cu dispozitive precum Galaxy Gear, a spus una dintre surse. 

Livrarile de telefoane mobile ale Samsung au scazut in trimestrul patru al anului 2013 la 112 milioane unitati, de la 113,6 milioane unitati in urma cu un an. Cota de piata s-a redus la 22,9% de la 23,5% in 2012.

Samsung a vandut 63,5 milioane de telefoane S4, care au ecrane de 5 inci si camere de 13 megapixeli, de la lansarea acestora pe piata in aprilie 2013, potrivit estimarilor analistilor.

Apple a comercializat 51 de milioane de iPhone-uri in trimestrul incheiat in decembrie, dupa lansarea de noi versiuni in septembrie.